Устами знаменитостей

«Хімія – це математика і поезія разом узяті» - М.В. Ломоносов

суббота, 24 января 2015 г.

Хіміки радять

Цілющі дари природи

Мед у Давній Греції вважався коштовним даром природи. Греки вважали, що їхні боги безсмертні, тому що харчувалися медом. Батько математики Піфагор  стверджував, що прожив до 90 років тому, що постійно споживав мед. Геніальний лікар Гіппократ лікував медом багато хвороб. За хімічним складом мед складається: на 20% з води, а в 80% сухої речовини міститься 35% глюкози, 40% фруктози, 1-5% сахарози, 5-10% мальтози, 3-4% декстрину, білкові речовини, мінеральні речовини (солі Кальцію, Магнію, Феруму), багато ферментів, вітаміни В1, В2, В3, В5, В6, РР, С, ефірні олії, стимулятори, ростові речовини, органічні кислоти. Всього 37макро- і мікроелементів.
Молоко. Вчений Едісон писав: «Молоко створене хіміком, який вище за нас». А чи знаєте ви, що якщо хочете дожити до 100 років, то потрібно випивати півлітра молока на добу? Виявляється, молочні білки містять усі незамінні амінокислоти, майже всі хімічні елементи періодичної таблиці Менделєєва, комплекс вітамінів, ферментів, гормонів, а також імунних тілець, що ведуть боротьбу з хвороботворними бактеріями.
Курячі яйця теж є міні-шедевром природи. Одне яйце містить 6 г білка, 6 г жирів, вітаміни А, В, Д, Е, К, міліграми Р, Са, S, Fe, також фермент лізоцим, що має бактерицидну дію, каротиноїди, навіть холестерин, який необхідний для синтезу гормонів та побудови клітин.
Чай містить тонізуючу речовину теїн, а також  танін, який пригнічує розвиток бактерій, в деяких чаях трапляються до 17 амінокислот, серед яких найкориснішою є глютамінова кислота, яка відновлює виснажену нервову систему, допомагає ліквідувати втому, підвищити працездатність.


Вибирайте: упаковка сухариків чи склянка молока?

Комментариев нет:

Отправить комментарий