Устами знаменитостей

«Хімія – це математика і поезія разом узяті» - М.В. Ломоносов

суббота, 24 января 2015 г.

Загроза на столі

Подумайте, чи варто це їсти?

Кисломолочні продукти, в назві яких значиться «з апельсином», «з полуницею», насправді містять не фрукти, а підсилювачі смаку, ароматизатори синтетичного походження.
Основа жуйки – синтетичний полімер, схожий на смолу, до нього додають ароматизатори, барвники. Зокрема до складу жувальних гумок входить бутилгідрокситолуен (Е 321), який негативно впливає на печінку.
У мармелад додають сорбітан моноолеат (Е 494), який чинить негативний вплив на внутрішні органи.
Печиво, особливо пісочне, часто містить стабілізатор динатрій дифосфат (Е 450), який знижує концентрацію уваги, викликає гіперактивність.
 В пластівцях, чіпсах, бісквітах багато акриламіду, що стимулює утворення ракових клітин.
В сухариках, чіпсах, сухих супах, бульйонних кубиках виявлено підсилювач смаку натрій глутамат (Е 621), який негативно впливає на зір, може навіть викликати глаукому.

В ковбасних виробах барвником є селітра (натрій нітрат), яка в невеликих кількостях надає м’ясним виробам ніжно-рожевого кольору, часто трапляється барвник фуксин, а значна частина м’яса замінена на крохмаль та соєві білки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий