Подумайте, чи варто це їсти?
Кисломолочні продукти, в назві яких значиться «з
апельсином», «з полуницею», насправді містять не фрукти, а підсилювачі смаку,
ароматизатори синтетичного походження.
Основа жуйки –
синтетичний полімер, схожий на смолу, до нього додають ароматизатори, барвники.
Зокрема до складу жувальних гумок входить бутилгідрокситолуен (Е 321), який
негативно впливає на печінку.
У мармелад
додають сорбітан моноолеат (Е 494), який чинить негативний вплив на внутрішні
органи.
Печиво, особливо пісочне, часто містить
стабілізатор динатрій дифосфат (Е 450), який знижує концентрацію уваги,
викликає гіперактивність.
В пластівцях, чіпсах, бісквітах багато
акриламіду, що стимулює утворення ракових клітин.
В сухариках, чіпсах,
сухих супах, бульйонних кубиках виявлено підсилювач смаку натрій глутамат
(Е 621), який негативно впливає на зір, може навіть викликати глаукому.
В ковбасних виробах
барвником є селітра (натрій нітрат), яка в невеликих кількостях надає м’ясним
виробам ніжно-рожевого кольору, часто трапляється барвник фуксин, а значна
частина м’яса замінена на крохмаль та соєві білки.
Комментариев нет:
Отправить комментарий