Устами знаменитостей

«Хімія – це математика і поезія разом узяті» - М.В. Ломоносов

среда, 4 февраля 2015 г.

Чому часом хочеться шоколаду?

Вам дуже сильно хочеться шоколадку, або ви мрієте про шматок м’яса? 
     
   Можливо, ваш організм намагається щось підказати. Хоча ми практично ніколи не проти що-небудь перекусити, є різниця між почуттям голоду і раптовою тягою до визначеного продукту. Дуже часто сильне бажання що-небудь з’їсти може сигналізувати про те, що вам не вистачає певних поживних речовин.
        Наступного разу, коли у вас з’явиться нав’язлива ідея з’їсти соковитий стейк, шоколадку або навіть лід, зверніть увагу на те, що вам хоче сказати ваше тіло і знайдіть підходящу альтернативу.
Чому хочеться шоколаду?
Що це означає: Шоколад багатий магнієм, і сильна тяга може означати недолік цього мінералу, який грає важливу роль для вашого волосся і шкіри. 
Споживання великої кількості алкоголю, кави і газованих напоїв також може виснажити рівень магнію.
Спробуйте: Якщо вам дуже хочеться шоколаду, вибирайте той, що містить 75 відсотків какао, так як в ньому більше магнію і менше цукру. Крім того, хорошим джерелом цього мінералу можуть бути горіхи, листові овочі, коричневий рис, цільнозерновий хліб, насіння гарбуза.
Чому хочеться м’яса?
Що це означає: тяга до м’яса може сигналізувати про нестачу заліза або цинку.
Цинк відіграє важливу роль у підтримці імунної функції, і якщо у вас низький рівень цинку, то ви більше схильні до простудних захворювань. Цинк також бере участь в діленні клітин і важливий для здоров’я шкіри, волосся і нігтів.
Спробуйте: Кращим джерелом цинку є червоне м’ясо, але креветки, сочевиця, шпинат, насіння гарбуза, сир і цільнозерновий хліб також багаті ним. А залізом забезпечать організм, окрім м'яса, ще гречані крупи і яблука.

Комментариев нет:

Отправить комментарий